Zware bestraffing wegens paren...

Zware bestraffing wegens parentale ontvoering

Door de Correctionele rechtbank te Leuven werd op 28/10/2022 een vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar wegens kindontvoering.

De vader, wiens belangen wordt verdedigd door ons kantoor had klacht ingediend wegens ontvoering van zijn kinderen naar het buitenland door zijn ex-partner.

Ondanks verschillende vonnissen en arresten van de Familierechtbank en het hof van beroep weigert de ex-partner om de kinderen bij hun vader te laten verblijven.

Gelet op de houding van de moeder waarbij zij elke normale ouderrelatie reeds gedurende jaren dwarsboomt met verregaande gevolgen zowel voor vader als de kinderen wordt door de Correctionele rechtbank een gevangenisstraf van 5 jaar uitgesproken met onmiddellijke aanhouding.

De rechtbank benadrukt dat parentale ontvoering een maatschappelijk probleem is dat meer en meer in het daglicht komt te staan.

Door voormeld vonnis wordt parentale ontvoering sterk gestraft en wordt benadrukt dat zulke feiten geenszins maatschappelijk getolereerd kunnen worden.

U kan over dit onderwerp steeds meer informatie bekomen bij mr Johan Verstraeten of mr Elke Geysen.